A Fidesz jelöltje mellett három exfideszes is elindulhat az egri polgármester-választáson

2024. április 6. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több Fidesz-közeli személy jelentkezik be az egri polgármesteri székért. A kormánypárt helyi szervezetének romjain akár három polgármesterjelölt is indulhat a júniusi önkormányzati választáson – írta az Egripost.hu.

Válságos időszakon van túl az egri Fidesz: tavaly januárban feloszlatták a párt helyi szervezetét, miután komoly ellentét alakult ki a párt városi szervezetét vezető Oroján Sándor és Pajtók Gábor, a körzet fideszes országgyűlési képviselője között. Pajtók gyakorlatilag árulással vádolta meg párttársát. Később Oroján Sándor lemondott az egri Fidesz-frakció vezetéséről, a helyét pedig Orosz Lászlóné Ibolya vette át.

  • De a fideszes belháború ezzel még nem ért véget, mert Oroján egy nemrég alakult civil szervezet, az Egerért Most Egyesület színeiben tervez indulni a polgármester-választáson.
  • Idén februárban Pajtók bejelentette, hogy Vágner Ákos agrármérnök, korábbi agrárkamarai vezető lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Egerben. Ugyanakkor az Egerinfo.com szerint nem egyeztetett erről a helyi KDNP-sekkel, ami további konfliktusokat szült a városban.
  • Az egri KDNP ezután ultimátumot küldött Pajtók Gábornak és a helyi Fidesznek: április 9-ig elindítják a pártszövetség színeiben Bódi Zsoltot és Kovács Cs. Tamást az önkormányzati választáson, vagy egyedüliként az országban nem számíthatnak a KDNP logójára és támogatására. Csakhogy ehhez Pajtókéknak látványosan visszakozniuk kéne, ugyanis mind Bódi, mint Kovács Cs. választókörzetében bejelentették már a Fidesz jelöltjeit.
  • Időközben Bódi és Kovács Cs. létrehozta a Függetlenül, Egerért nevű csoportot, amelynek színeiben indulhatnak a választáson, ha nem sikerül megállapodniuk a Fidesszel.
  • Pénteken aztán Orosz Lászlóné Ibolya – aki névleg a Fidesz–KDNP frakcióvezetője az egri közgyűlésben – bejelentette, hogy függetlenként fog indulni a polgármesteri szék megszerzéséért.

A 2019-es önkormányzati választáson ellenzéki győzelem született, de a megválasztott polgármestert, az exjobbikos Mirkóczki Ádámot támogató ellenzéki összefogás hamar összeomlott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!