A DK és az LMP közös jelöltje visszalépett, a Nép Pártján új jelöltet jelentett be Miskolcon

2024. április 5. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Visszalép Miskolcon Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció és az LMP közös polgármesterjelöltje Barkai László független jelölt javára – közölte a DK miskolci szervezete pénteken az MTI-vel.

Veres Pál, a város jelenlegi polgármestere a Telex értesülései szerint mégsem indul a júniusi önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy már tavaly februárban bejelentette, hogy 2024-ben elindulna a polgármesteri székért, és a Momentum, az MSZP, a Jobbik-Konzervatívok és a Párbeszéd-Zöldek is beállt mögé. Ezt szerdán a Facebook-oldalán Veres is megerősítette, családi és egészségi okokra hivatkozott.

A DK és az LMP azonban októberben új jelölttel állt elő: Veres helyett Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt tervezték indítani polgármesterjelöltként. A Borsod24 április elején azt írta, a DK régóta szerette volna elérni, hogy ne Veres legyen az ellenzéki pártok közös jelöltje, és Barkai Lászlót, az MTA doktorát, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt igazgatóját javasolta, de őt eddig nem támogatta minden párt.

A DK friss közleményében azt írja, továbbra is tárgyalnak az együttműködésről a város ellenzéki pártjaival, a Párbeszéddel, az LMP-vel és az MSZP-vel.

„Közös listával, közös, független polgármesterjelölttel indulunk az önkormányzati választáson Miskolcon” – áll a közleményben.

A közlemény szerint Hegedűs Andrea azt közölte, „bár az ellenzéki pártok különbözőek, de az értékelvük azonos, a demokrácia és a város szolgálata”. Az együttműködés az ellenzéki választók akaratával szerinte meghozhatja Miskolcnak a változást, amelyet Barkai László gyermekorvos független jelöltként képviselni fog.

Mindeközben a Jakab Péter vezette Nép Pártján is bejelentette saját jelöltjét: Lehoczki Lászlót indítják a polgármesteri székért. Lehoczki azzal lett ismert, hogy ő volt a néhai Mancs mentőkutya gazdája. Lehoczki tavaly májusban lépett ki a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből, mert szerinte az egyesület 2022. júliusától regnáló új vezetősége már nem támogatja a Spider Mentőcsoport mentési tevékenységét, és nem a kitűzött célok érdekében újíttatja fel a Miskolc Város Önkormányzata által a kutyakiképzésre és mentési gyakorlatokra adományozott kiképzőpályát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!