Kilépett a mentőcsoportját támogató egyesületből a néhai mentőkutya, Mancs gazdája, mert elzárták tőle a mentéshez szükséges eszközöket

2023. május 30. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kilépett a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületből Lehoczki László, a néhai mentőkutya, Mancs gazdája, szúrta ki a Hvg.hu. A férfi Facebook-bejegyzésében kiemelte: a mentőcsoportot nem hagyja el, csak az egyesületet, mert „az Egyesület 2022 júliusától regnáló új vezetősége nem támogatja” a Lehoczki által vezetett mentőcsoport munkáját, és „nem a kitűzött mentési és kutyás célok érdekében újíttatja fel a Miskolc Város Önkormányzata által a kutyakiképzésre és mentési gyakorlatokra adományozott kiképzőpályát”. Mint írta,

„a kiképzőpályát lezárták, a zárakat lecserélték, elzárták tőlem a mentéshez és a kiképzéshez nélkülözhetetlen eszközöket, a terület alkalmatlanná vált a kiképzésre, a mentési gyakorlatok végzésére”.

Az egyesületet Lehoczki nevelt lánya és szakmai utóda, Binda Nikoletta öt éven keresztül vezette, egészen 2022 júliusáig.

A bejegyzés arra is felhívja a figyelmet, hogy a mentőcsapat a törökországi földrengés során sem az egyesület támogatásával, hanem saját pénzből segített a helyszínen.

Lehoczki május 25-től lép ki az egyesületből, és megtiltja Mancs és Hope mentőkutya bármilyen szerepeltetését az egyesületi kommunikációban. Ezenkívül referenciaként sem használhatják fel a korábbi mentéseket.

„A Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesületben a tagságát mentési feladatokat velem együtt végző lányom, Binda Nikoletta is megszüntette” – írta a szakember.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!