A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint semmi baj nincs azzal, hogy kínai rendőrök jönnek Magyarországra

2024. április 3. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

„A kínai és magyar rendőrök a jövőben a turisztikai főszezonban, csúcsidőszakokban és általában a nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával közösen látnak majd el szolgálatot” – válaszolta a Szuverenitásvédelmi Hivatal a DK megkeresésére, miután kiderült: hamarosan kínai rendőrök is járőrözhetnek Magyarországon.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint a kínai rendőrök segítségére az egyre nagyobb, Kínából érkező turistaforgalom miatt van szükség. A DK szerint, ha valami valóban sérti Magyarország szuverenitását, akkor az az, hogy kínai rendőrök állomásozhatnak Magyarországon.

A Hivatal válaszában nagyjából megismételte a Belügyminisztérium Telexnek küldött korábbi válaszát, miszerint „a két ország rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet.”

Nemrégen az illegális kínai rendőrőrsök és a kínai járőrök miatt bejelentést tett a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője. Tompos szerint a Fidesz mindig nagyon érzékeny a magyar szuverenitásra, „de persze csak akkor, amikor a nyugati szövetségi rendszerből érkezik valami. Ha a keleti diktatúrák szeretnének valamit, azt készséggel kiszolgálja a magyar kormány”.

A kínai rendőrök alkalmazásáról Pintér Sándor február közepén állapodott meg a kínai közbiztonsági miniszterrel. A megállapodás kritikusai attól tartanak az Euronews cikke szerint, hogy Kína a rendőrökkel Magyarországon is ellenőrizné az állampolgárait. Az nem titok, hogy a Kínai Kommunista Párt világszerte kémkedik polgárai után. A Safeguard Defenders emberi jogi szervezet 2022-ben derítette ki, hogy Kína illegális rendőrőrsök nemzetközi hálózatát működteti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!