Ungár: Mi nem szeretnénk ugyanazt a lemezt felrakni, ami négy kétharmadot hozott, Karácsony Gergely és a Párbeszéd pedig pont ezt csinálja

2024. március 29. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Sűrű kora-tavaszon van túl az LMP, a párt erős nevet dobott be a főpolgármesteri versenybe Vitézy Dáviddal, röviddel utána viszont kiderült, hogy az európai zöldek felfüggesztik az együttműködést az LMP-vel Vitézy támogatása miatt. A fenti két helyzetről, Karácsony Gergelyről és a Párbeszédről és az ellenzékről a 444 interjújában beszélt az LMP társelnöke, Ungár Péter. A legfontosabb mondatait, gondolatait tematikusan foglaljuk össze.

Az európai zöldek lépéséről, amely mögött a Párbeszédet sejti:

„Valószínűleg idegesítette őket, hogy a Párbeszéd minden alkalommal kifizetteti a Budapest–Brüsszel Wizz Air-jegyeket, csak hogy elmondhassa, mennyire szar emberek vannak az LMP-ben. Gondolom, úgy voltak vele, inkább kiadják a közleményt, csak haladjunk.”

A Karácsony Gergellyel való „szakításról”:

„Mi nem szeretnénk ugyanazt a lemezt felrakni, ami négy kétharmadot hozott, Karácsony Gergely és a Párbeszéd pedig pont ezt csinálja. Karácsony Gergely nem meghaladni akarja a sehova sem vezető szekértábor-logikát, hanem az egyik tartóoszlopa.”

Karácsony pártpolitikai csatározásairól:

„Karácsony Gergely folyamatosan az országos politikát vívja Budapesten. Meg kell hallgatni a március 15-ei beszédét. Ez az ember már 2026-ról álmodik. Demszkynek is volt vitája a 4-es metróról. De ez nem arról szólt, hogy Orbán legyen-e a miniszterelnök, vagy sem.”

„...hogy a városházi parkoló parkosítását nem tudta öt év alatt megoldani, hogy az igazgatótanácsok női kvótájából nem lett semmi, csak Draskovics Tibor, vagy hogy az állatvédelmi intézmények férőhelyeit sem sikerült növelni, nem a kormány hibája. Abban igen, van szándék, hogy olyan főpolgármestere legyen Budapestnek, aki nem ugródeszkaként tekint a városra, és mivel nincs országos politikai ambíciója, ezért bármilyen színű kormánnyal meg tud a város érdekében állapodni.”

Arról, hogy fideszes-e Vitézy Dávid:

„...minden média megkeresésre válaszol, programot ismertet, szakpolitikáról beszél, Tarlós Istvánnal ellentétben vitát kezdeményez, kérdéseket és ügyeket tematizál. Nem annyira fideszes tempó. Mondják a Karácsonyék és az embereik, hogy ha úgy hápog, mint egy fideszes kacsa, akkor fideszes kacsa. De hát nem úgy hápog.”

Vitézy alkalmasságáról:

„Óriási munkabírása van, komplex rendszereket képes megérteni és működtetni, jó emberismerő, tud különbséget tenni fontos és nem fontos döntések között. Ezt az embert semmi más nem érdekli, csak a város és a működése.”

Az ellenzéki előválasztásokon való részvételről:

„Nem nagyon szeretnénk, de azt is látjuk, hogy nem nagyon lesz belőle több a budafoki után. Már azon sem vettünk részt, csak támogatóként. A XII. kerületben elvesztettem a fonalat, Győrben, Szolnokon és Veszprémben pedig, ahol érdekeltek vagyunk, nem lesz előválasztás.”

Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltségéről Vitézy indulása fényében:

„Az félreértés szerintem, hogy számukra ez kényelmes helyzet. A Fidesz gyakorlatilag kapitulált Budapesten, csak ezt az ellenzéki közvélemény nem hajlandó észrevenni. Állítottak egy gyenge jelöltet, nincs mondanivalójuk arról, hogy mi történjen a városban: az ellenzék nyugodtan örülhetne annak, hogy itt egy háromfős verseny, amiben a Fidesz végre csak harmadik. Ilyen még nem volt az elmúlt 14 évben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!