A csomagküldésnél is bevezetné a fóliázást a kormány

2024. március 29. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az LMBTQ+ témájú könyvekhez fóliázásához hasonlóan a homoszexualitást megjelenítő vagy népszerűsítő termékeket is csak speciális tájékoztatóval árulhatnák a csomagküldő szervezetek, áll az Igazságügyi Minisztérium szerdán megjelent jogszabálytervezetében.

Ebben az áll, hogy a csomagküldő kereskedőknek

„Érzékeny tartalom”

feliratú tájékoztatóval kell ellátniuk az olyan termékeket, melyeknek „meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása”, írja a Hvg.hu.

A fenti tájékoztatást jól láthatóan fel kell tüntetni. A jogszabálytervezetről április 4-ig trt a társadalmi egyeztetés, amelyet a minisztérium a az elektronikus kereskedelem folyamatos térhódításával indokol, a korábban már ismertetett gyermekvédelmi szempontokon felül.

2021-ben egy alapvetően a pedofil bűnelkövetőkről szóló jogszabályba utólag belekerült a szexuális kisebbségekre vonatkozó kiegészítés. Így a törvény a gyerekek fejlődésére veszélyesnek állítja be azt, ha 18 éves koruk előtt információk jutnak el hozzájuk a különböző szexuális orientációkról, ezért kell fóliázni az ilyen tartalmú könyveket is. A rendelet nem betartása miatt 12 millió forintra bírságoltak a Lírát, amely azonban egy vesszőhibára hivatkozva megtámadta az ítéletet, sikerrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!