„Kivett egy kést, és elkezdett járkálni a késsel a kezében a házban” – Varga Judit ma este előadja saját verzióját a válásukról

2024. március 27. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van. Attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban.” – mondja Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjéről, Magyar Péterről abban a szerda délutáni videóban, amit Hajdú Péter töltött fel a Facebookra.

A videó egy előzetes Hajdú szerda este 8-kor megjelenő interjújához, amelyben azt ígérte, megismerhetjük Varga Judit történetét volt házasságáról.

Frissítés: A videó meg is jelent, az arról szóló beszámolónk itt olvasható. Arra reagálva Magyar Péter azt mondta: Ez a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossága.

Az előzetesben Varga azt is mondja: „Folyamatosan azzal próbált meg sakkban tartani, hogy az autóm elé állt, hogy kukákat borogatott az autó elé, hogy beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akartam hajtani. Hogy elvette a táskámat, hogy bezárt egy szobába.”

Kedd reggel Magyar Péter, Varga Judit volt férje feltöltött a YouTube-ra egy videót, amin Varga Judit arról beszél: Rogán Antalék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy vádiratából. Varga Judit erre válaszul gyakorlatilag családon belüli erőszakkal vádolta meg vádolta meg volt férjét.

Varga akkor azt írta: „Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt, és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket.”

Magyar Péter erre azzal reagált: „A volt feleségem a hangfelvételen elhangzott, a jogállamot alapjaiban megrengető, állításairól elterelendő a figyelmet kirakta a Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve”. Hozzátette: „Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért, mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod, és nem mersz velük szembemenni. Szerintem ne félj, az igazság felszabadít. Egy ország állna mögéd.”

A kedd reggel nyilvánosságra hozott felvételen Varga azt is mondta, hogy Polt Péter nem ura a helyzetnek az ügyészségen. A volt igazságügyi miniszter azt is állította, Völner Pálnak már 2021 tavaszán szóltak a nyomozásról és arról, hogy „hagyja abba”.

Arról a Telex is értesült, hogy Völner Pálnak még a meggyanúsítása előtt jelezhették, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Csak miközben Varga azt állítja, már Völner meggyanúsítása előtt fél évvel szóltak neki – Völnert 2021 decemberében gyanúsították meg – a Telex értesülései szerint erre kis esély van, mert a Telex birtokában lévő lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az államtitkár 2021 nyarán és őszén még egészen nyíltan beszélgetett Schadl Györggyel.

Völner és Schadl viszonyában hirtelen állt be változás, miután Völnert behívták a Karmelitába, ennek részleteit ebben a videóban foglaltuk össze:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!