Zugló segít a Rákosrendezőről kitelepített jogcím nélküli lakóknak, de csak ha van zuglói lakcímük

2024. március 27. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan egyeztet az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), a MÁV és Zugló önkormányzata a Rákosrendezőn jogcím nélkül élők elhelyezéséről – tájékoztatta lapunkat az ÉKM. Szerintük az ő elhelyezésük elsősorban a XIV. kerület felelőssége.

A Rákosrendező területén egy dubaji befektető épít majd fel egy új városnegyedet. Az építkezés miatt február közepén elkezdték kiüríteni a területet, később kiderült, hogy helyszínen lévő MÁV-lakások bérlőinek 30 napot adtak, hogy elhagyják otthonaikat.

A vasúttársaság akkor azt írta: a 65 korábbi bérlőjüknek a MÁV „segít a lakásbérlők számára alkalmas, alternatív bérleti, illetve lakhatási lehetőségek beazonosításában, illetve a megfelelő jogi, pénzügyi megoldások megtalálásában.” Csakhogy ebben nincsenek benne azok, akik jogcím nélkül éltek a területen, vagyis engedély nélkül odaépítkeztek, vagy beköltöztek az ott üresen álló lakásokba.

Szerdán azt írta a Népszava, hogy az ÉKM Zugló segítségét kérte a 27 jogcím nélkül ott élő család elhelyezésében. Megkerestük ezzel kapcsolatban az ÉKM-et, akik szerint viszont Zugló kereste meg őket, hogy segítene a jogcím nélkül ott élők elhelyezésében.

Bárhogy is volt, a találkozó megvalósult, ahol az ÉKM szerint a három fél konstruktívan tárgyalt a helyzetről. Horváth Csaba a Népszava szerint megígérte, hogy a zuglói lakcímmel rendelkező lakóknak a lehetőségeik szerint segíteni fognak, de erről a képviselő-testület dönt majd. Arról, hogy a többiekkel mi lesz, egyelőre semmit nem lehet tudni.

A mini-Dubaj kormányzati terveiről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!