Méltányosságot és segítséget ígér a MÁV a Rákosrendező környékén lakás nélkül maradt bérlőinek

2024. március 13. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel írtunk róla az RTL riportja nyomán, hogy a Rákosrendező zuglói oldalán lévő MÁV-lakások bérlőinek 30 napon belül távozniuk kell. Ez is része a tervezett mini-Dubaj miatti területpucolásnak. A Tatai út környéki telep 24 szolgálati lakásának többségét jelenlegi és volt MÁV-alkalmazottak bérlik, olyan is van, aki több mint harminc éve él itt. A MÁV szerint minden szabályosan történik.

A rövid határidejű szerződésbontásokról a vasút is kiadta a maga közleményét szerdán. Szerintük az érintett bérlők is elfogadták a szerződést, ami alapján szabályosan zajlik a terület előkészítése. A MÁV azt írja, már egy hónapja kiértesített minden érintettet, a vállalat pedig segít, ahol tud:

„A vasúttársaság a jogszerű folyamat mellett is igyekszik minden segítséget megadni ahhoz, hogy korábbi, törvényes bérlői alternatív bérleti, lakhatási lehetőséghez jussanak. E folyamat során a lakók egy része már elfogadta a felajánlott csereingatlant, több mint egy tucatnyian pedig jelenleg is részt vesznek abban az egyeztetési folyamatban, amelynek keretében a vasúttársaság számukra is érdemi segítséget igyekszik nyújtani.”

A MÁV szerint a területen hamarosan megkezdődnek azok a munkák, amik során nemhogy tilos, egyenesen veszélyes lesz ott tartózkodni. Azt írják, már február közepén elindították a mintegy 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését, majd megismétlik, a jogszabályok betartásával, „a lehető legnagyobb méltányossággal” igyekeznek eljárni.

Így a vasút „segít a lakásbérlők számára alkalmas, alternatív bérleti, illetve lakhatási lehetőségek beazonosításában, illetve a megfelelő jogi, pénzügyi megoldások megtalálásában.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!