Reformátusok követelik Balog Zoltán távozását egy petícióban

2024. március 22. – 19:56

Másolás

Vágólapra másolva

Reformátusok indítottak petíciót Balog Zoltán távozásáért, az akció kezdeményezője az egykori tököli kántor, Vargha Anikó. Vargha közösségi oldalán is felszólította a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, hogy „ne fertőzze tovább a Református Egyházat” – írja a Szemlélek.

Vargha a tököli református egyházközösség kántora volt, nemrég azonban a presbitérium indoklás nélkül megvált tőle. Ezt követően Vargha Anikó úgy döntött, hogy amíg Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület vezetője, felfüggeszti tagságát a tököli református egyházközségben.

A református hívek által most indított petícióban azt írják: „Az egyházban még a jogosnak tűnő érdek sem lehet fontosabb, mint a krisztusi értékek. Balog Zoltán a szimbóluma a politika térhódításának az egyházban.”

„Balog Zoltán a szimbóluma a politika térhódításának az egyházban. Emögött anyagi érdekek húzódtak. Meg kell védenünk az egyházat az anyagi eltévelyedés csábításától. Papjaink anyagi és egzisztenciális függőségük miatt félnek kiállni. Nekünk híveknek kell őket és az egyházat megvédenünk. Nem szabad hagyni, hogy a politika mindenhova beszüremkedjen és elfoglalja életünket, családjainkat. Meg kell védenünk közösségeinket” – olvasható a petíció szövegében.

Balog Zoltán püspököt már többen is lemondásra szólították fel megmaradt tisztségeiről, köztük Pop Mert, a bicskei egykori igazgató egyik áldozata is. Pop Mert levelében arra szólította fel a Dunamelléki Egyházkerület református püspökeként tevékenykedő volt minisztert, hogy Novák Katalinhoz és Varga Judithoz hasonlóan vállalja a felelősséget a bicskei ügyért, és azonnal mondjon le. Emellett szintén Balog Zoltán lemondását követeli 24 református értelmiségi is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!