Lemondott Milkovics Pál, a 168 Óra társtulajdonosa

2024. március 21. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a 168 Óra társtulajdonosa és a kiadó vezérigazgatója, Milkovics Pál, írja a Média1. A lap értesülései szerint Milkovics a jövőben külföldön folytatja karrierjét.

Egy, a Média1-nek eljuttatott belső levél szerint Milkovics önként mondott le a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatói posztjáról, feladatait Grünzweig Gábor veszi át.

Milkovics médiacége, a Michaeli, Schwartz & Brit Media adta ki korábban a szinte csak állami hirdetéssel kitömött Pesti Hírlapot, és Milkovics volt az, aki egy Orbán családját ábrázoló fotó miatt kirúgta a 168 Óra főszerkesztőjét. Korábban a 444 írt arról, hogy miután Milkovics mellett a cégben megjelent a Rogán Antallal jó viszonyt ápoló Shabi Michaeli befektetőként, a Michaeli, Schwartz & Brit Media terjeszkedésbe kezdett, és az Adboard mellett egy másik közterületi reklámhelyeket értékesítő cég, a Pannon Plakát is a tulajdonukba került.

A 168 Óra, mint hetilap, gazdasági nehézségekre hivatkozva 2022-ben megszűnt, és azóta csak online működik tovább. A kiadó közben megszerezte az ELLE és a Cosmopolitan lapokat is, illetve a Jazzy és a Classic Rádiót is felvásárolták a Klubrádióban lévő 14 százalékos részesedésük mellé.

Milkovics Pállal korábban készítettünk interjút annak apropóján, hogy Shabtai Michaeli 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a 168 Órát is kiadó Brit Media Kft.-ben, ezt ide kattintva tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!