Kovács Zoltán Magyar Péterről: Következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni

2024. március 21. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Érdemes az ügyészség reakcióját is felidézni, ami képtelenségnek nevezi az abban foglalt állításokat, de teljesen nyilvánvaló, hogy a kormányon próbál bosszút állni. Az, hogy elhagyta a felesége, és elvesztette a kormányzati megbízásait, ugye, saját bevallása szerint is – ugye, jegyzőkönyv rögzíti ezt a dolgot – az láthatóan bosszúállásra sarkallja, és mindezt egy ilyen baloldali közegben teszi” – reagált Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Hír TV Napi aktuális című műsorában arra, hogy Magyar Péter, Varga Judit volt férje szerdán az ügyészségen járt a Völner–Schadl-ügy miatt. Magyar súlyos dolgokat állít Rogán Antal érintettségéről, amiről állítása szerint bizonyítékai is vannak, és ezt is be is mutatja majd az ügyészségen egy későbbi időpontban.

Kovács Zoltán államtitkár a műsorban elismételte Rogán korábbi állítását, mely szerint Rogán soha nem találkozott a végrehajtók elnökével, nem is beszélt vele. „Tehát képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál, én azt látom, politikai karriert építeni. Tehát a valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és kijelentéseit, ezért én azt gondolom, hogy következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni” – mondta még Kovács.

Kovács egyébként ugyanazt a vonalat hozta a Hír TV-ben, amit előző nap Kocsis Mátétól, a Fidesz frakcióvezetőjétől hallani lehetett az ATV-ben. „Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – fogalmazott Kocsis, aki locsogás-fecsegésnek nevezte Magyar vádaskodásait.

Megkeresésünkre szinte szó szerint ugyanígy reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ is szerdán, hozzátéve, hogy szerintük Magyar állításai alaptalanok, „minden, amit mond, üres szóbeszéd”. „A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!