Vitézy Dávid vitára hívja az összes főpolgármester-jelöltet

2024. március 20. – 08:20

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid levélben fordult a többi főpolgármester-jelölthöz, akiktől többek közt azt kérte, hogy álljanak ki egy közös vitára – derül ki a Facebookon közzétett videójából.

„Fontosnak tartom a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését. Ezért készen állok nyilvános vitát folytatni”

– írta levelében, amiben a jelöltektől (Szentkirályi Alexandra, Brenner Koloman, Karácsony Gergely és Grundtner András) Vitézy többek közt azt is kérte, hogy tartsák be a jogszabályokat, kampányukhoz ne használjanak fel állami vagy önkormányzati forrást. A pontok közt szerepel: a kampánytámogatásokat kizárólag átlátható módon gyűjtik, tartózkodnak a személyeskedéstől és a lejáratástól, nem tesznek felelőtlen ígéreteket, illetve aktivistáik nem rongálják egymás plakátjait.

A jelöltségét kedden bejelentő volt államtitkár arra is kérte a többi jelöltet, hogy aláírásukkal vállalják, betartják ezeket a pontokat. Hozzátette: számos kérdésben eltér a véleményük, de meggyőződése, hogy „a budapestiek sportszerű, tisztességes kampányt érdemelnek”. Szerinte a kampánynak a közös jövőről kell szólnia, nem a sárdobálásról.

Vitézy Dávid kedd reggel jelentette be: ő is elindul a főpolgármesteri székért a 2024-es önkormányzati választáson. Az LMP és civil szervezetek közös jelöltjeként induló Vitézyvel készült interjúnkat itt olvashatják, „menetrendeket rajzolgató kamaszból főpolgármester-jelölt” – róla készült portrénkat pedig itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!