Hidvéghi Balázs lesz Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke

2024. március 19. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a mai napon felkért, hogy irányítsam a kampányát. A felkérést örömmel elfogadtam.”

Ezzel a felirattal posztolt Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője egy közös képet Szentkirályi Alexandrával.

A politikus új megbízatását annyival kommentálta, hogy „nemcsak Brüsszelben, hanem Budapesten is változás kell!”.

Az 53 éves politikus 1989 óta Fidesz-tag, dolgozott Szájer József tanácsadójaként és a párt kommunikációs igazgatójaként is. 2019 óta az Európai Parlament képviselője.

A Fidesz sokáig lebegtette, kit is nevez meg főpolgármester-jelöltjének, végül csak 87 nappal a választás előtt vált hivatalossá Szentkirályi jelöltsége, akivel a kormány annyiból biztosra ment, hogy egy ismert, tapasztalt, a kormány belső köreihez személyes szálon is kötődő személyről van szó. Kampányát azonban vizuális és tartalmi szempontból is meglehetősen színtelenül, egy gyurcsányozós sablonszöveg felmondásával kezdte; dolgát megnehezíti az is, hogy érintetté vált a két legfontosabb fideszes női politikus, Novák Katalin és Varga Judit bukását eredményező kegyelmi botrányban. Ahogy arról hetekkel ezelőtt beszámoltunk, bár már 2011-ben bepanaszolták zaklatás miatt Vásárhelyi Jánost, a bicskei gyermekotthon igazgatóját a fenntartó fővárosi önkormányzatnál, és rendőrségi nyomozás is indult az ügyben, 2015-ben Bárczy István-díjat kapott a pedofil igazgató a fővárostól. A díjat pedig Szentkirályi Alexandra adta át főpolgármester-helyettesként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!