Még nem hallgatta ki a rendőrség K. Endrét

2024. március 18. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem történt gyanúsítotti kihallgatás azon rejtett kamerás felvételek miatt, amelyen a bicskei gyermekotthon korábbi helyettes vezetője vallomása megváltoztatására próbálja rábírni az intézmény egyik korábbi lakóját” – ezt írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Népszava kérdésére.

A BRFK a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információt nem ad. Így azt sem tudni, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt zajlik a felderítés.

Az RTL rejtett kamerával buktatta le a kegyelmi ügy főszereplőjét, K. Endrét, ahogy megpróbálta rávenni a bicskei gyermekotthon igazgatójának egyik áldozatát, hogy változtassa meg a korábbi vallomását. A bicskei pedofilügy eltussolásában segédkező K. hatezer forintot és egy doboz cigit adott a nehéz sorsú fiúnak, cserébe azt kérte, mondja videóra: „Endre bácsi ártatlan.” A fiú másodjára végül nem tette meg, amire K. Endre kérte.

Kérdés, hogy mi lehetett ezzel a célja az elnöki kegyelemben részesített K. Endrének. Mit akart elérni a felvétellel, ha korábban három bíróság is bűnösnek mondta ki kényszerítés és zsarolás miatt? Erről titokzatosan csupán annyit mondott a fiúnak: „Majd lecseng, és ha eljön az igazság napja, akkor sok minden kiderül. Akkor majd fény derül arra is, hogy engem meghurcoltak, a köztársasági elnököt, itt politika az egész, tudod.”

Mit akart elérni K. Endre a bicskei áldozattól kicsikart új vallomással? Ebben a cikkünkben vettük végig a lehetséges magyarázatokat>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!