Először tavaly májusban kérdeztük meg Szentkirályit, lenne-e főpolgármester, akkor még nem gondolkodott ezen a kérdésen

2024. március 15. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz frissen bejelentett főpolgármester-jelöltjét már közel egy éve kérdeztük meg először arról a kormányinfón, hogy elvállalná-e a főpolgármester-jelöltséget.

Szentkirályi Alexandra neve már akkoriban is felmerült, mint lehetséges jelölt, úgyhogy a 2023. május 11-i kormányinfón, amit kormányszóvivőként vezetett Gulyás Gergely mellett, meg is kérdeztük Szentkirályitól, hogy kapott-e már ilyen felkérést.

Erre azt válaszolta, hogy nem volt még ilyen beszélgetés, de

ő nagyon elégedett a pozíciójával, és örömmel dolgozik kormányszóvivőként.

– Tehát akkor azt nem tartja elképzelhetőnek, hogy jövőre ringbe száll Budapest vezetéséért? – kérdeztük tőle.

– Mint ahogy miniszter úr is említette, nincs ez a kérdés napirenden.

– De akkor nincs is önben ilyen ambíció?

– Mivel hogy a kérdés tényleg nincs napirenden, tehát senki semmilyen témában nem keresett meg engem, ezért őszintén nem is tudnék most válaszolni. Nem gondolkodtam el rajta még így.

Gulyás ezen a kormányinfón, kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy ha ő még a Fidesz elnökségének tagja lenne, akkor azt mondaná, hogy legkésőbb 2023. szeptemberéig megszületne a döntés a főpolgármester-jelölt személyéről, de miután már nem tagja, ezért rábízza a mostani elnökségre.

A Fidesz főpolgármester-jelöltjéről készült portrénkat itt tudja elolvasni, a kormányinfóból fent idézett részletet peidg itt lehet visszanézni, 1 óra 15 perc 30 másodperctől:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!