A Kutyapárt elnöke szerint lehet, hogy végül nem lesz előválasztás a XII. kerületben

2024. március 15. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Lehet, hogy végül mégsem lesz ellenzéki előválasztás Budapest XII. kerületében, mert a Demokratikus Koalíció nem ment bele a feltételekbe, és így már a Momentum sem tartja megfelelőnek a korábban megbeszélt feltételeket – többek között erről is beszélt Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a Partizán péntek esti műsorában.

Kovács szerint jelenleg nem áll túl jól a hegyvidéki előválasztás megszervezése. Elmondta, hogy amikor az előválasztási tervekről egyeztettek az ellenzéki pártokkal, akkor a DK-t alapból kihagyták ezekből a megbeszélésekből. „Azt gondoltuk, azt beszéltük ott a többiekkel, hogy a DK majd nem tud mit csinálni, és elfogadja a helyzetet. Igazából nekem minden feltétel végig nagyjából oké volt, amit ott mondtak. Az egész másfél hónapos tárgyalássorozat azért volt, mert nem tudtak megegyezni a preferenciális dolgokban” – tette hozzá.

Az eddigi elképzelések szerint, amennyiben Kovács nyerné a helyi előválasztást, és ő lenne az ellenzéki polgármesterjelölt a fideszes Fonti Krisztinával szemben, akkor az egyéni választókerületek többségében is az MKKP indítana jelölteket. Így választási győzelem esetén előfordulhatna, hogy az MKKP egymaga többséget szerez a XII. kerületi képviselőtestületben. A kutyapárt tagsága először nem támogatta az előválasztáson való indulást ilyen feltételekkel, ami miatt Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna, a párt másik társelnöke lemondott, de egy másnap tartott gyűlésen a tagság többsége már támogatta Kovács előválasztási indulását.

„Majdnem feláldoztam az egész pártot azért, hogy el tudjunk indulni egy előválasztáson. Majd szeretném aláírni azokat a feltételeket, amikben megegyeztünk. (…) De most azt mondja a Momentum, hogy mivel azt mondja a DK, hogy ez neki nem jó, ezért akkor a Momentumnak se jó. Én aláírom ma vagy bármikor, de egyelőre nem nagyon van kikkel. Én most már mindenképp elindulok, ha van előválasztás, akkor azon, ha nincs, akkor azon”

– jelentette ki Kovács, hozzátéve: „Kérdezzétek meg a Hajnal Mikit, hogy miért ennyire fontos neki a DK véleménye.”

Az előválasztással kapcsolatban kérdéseket küldtünk a DK-nak és a Momentumnak, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!