Visszakövetelik a csepeli birkózók a 2,4 milliárd forintot, amiből helyettük Németh Szilárdnak lett birkózócsarnoka

2024. március 14. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben szólította fel Németh Szilárdot és közeli munkatársát, Süle Lászlót a Csepeli Birkózó Club elnöke, Märtz József, hogy fizessék vissza azt a 2,4 milliárd forintot, amiből két éve birkózócsarnokot húztak fel Csepelen, ahonnan aztán pont a beruházást elindító csepeli klub szorult ki – írja a 24.hu.

A lap azt írja, a levél szerint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) vezető Németh semmit nem teljesített a CsBC-nek tett vállalásaiból, viszont magánalapítványához csatornázta át azokat az állami pénzeket, amelyeket a klub nyert el. Märtz a 24.hu-nak azt mondta, utolsó felszólításnak szánták a levelet, mielőtt bírósághoz fordulnának, de biztosra veszi, hogy az ügyből per lesz, úgyhogy már készülnek a bírósági beadványaik.

Märtz József azt is elmondta, hogy az elmúlt években többször is szóvá tették, hogy a Csepeli Birkózó Club méltatlan körülmények között kénytelen működni, a sportolóik kölcsönkapott termekben edzenek, miközben a csarnokot Németh akadémiája kapta meg. Emiatt évek óta húzódik már a viszály Märtz és Németh között, amiről korábban ebben a cikkben írtunk részletesen.

Ez a botrány szerepet kapott a csepeli Fidesz, illetve kicsit konkrétabban Németh Szilárd és a kerületet vezető Borbély Lénárd belháborújában is, ami az elmúlt időszakban, ha lehet, még jobban elmérgesedett, már közpénzlopást és maffiázgatást is emlegetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!