Rogán Antal közeli munkatársa kapta meg Varga Judit parlamenti helyét

2024. március 12. – 20:01

Másolás

Vágólapra másolva

Farkas Örs kapta meg a Varga Judit lemondása okán megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot – derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi határozatából.

Az NVB megállapítja, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek és a Kereszténydemokrata Néppártnak a megüresedett mandátum betöltésére vonatkozó bejelentése a törvényi feltételeknek megfelel, ezért a megüresedett képviselői mandátumot a közös pártlista 162. sorszámú jelöltje, Farkas Örs részére adja ki – áll a 9/2024. számú határozatban.

A most 35 éves Farkas Örs a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott közgazdászként 2010-ben, és azonnal állást kapott az Országgyűlés Hivatalában – írta róla a 444. 2012-ben a MÁV Zrt.-hez került, ahol ingatlangazdálkodással foglalkozott, majd az MFB-nél kapott munkát. 2016-tól Kocsis Máté, a VIII. kerület volt polgármestere futtatta fel, és hamar kabinetfőnökké léptette elő.

Farkas Örs 2020-ban került a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodához, ahol előbb kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztos lett, 2022 óta pedig ő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár. A 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz–KDNP-lista 162. helyén állt.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője tájékoztatót tart a nemzeti konzultációról Budapesten 2020. augusztus 5-én – Fotó: Illyét Tibor / MTI
Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője tájékoztatót tart a nemzeti konzultációról Budapesten 2020. augusztus 5-én – Fotó: Illyét Tibor / MTI

A VSquare tényfeltáró oldal március elején írt arról, hogy komoly átrendeződések zajlanak Orbán Viktor hírszerzői stábjában. Egy, a hírszerzéshez kötődő forrás szerint Rogán Antal – akinek a tárcájához tartozik a kormányzati propaganda irányítása és a titkosszolgálatok felügyelet –, teljes mértékben át fogja venni a nemzetbiztonsági apparátus feletti irányítást. Ennek részeként Farkas Örsöt „előléptethetik”, és ő veheti át a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkári posztot Papp Károlytól, akit Pintér Sándor belügyminiszter emberének tartanak. A VSquare azt is írta, Rogán szorgalmazta, hogy a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit parlamenti helyét is a pártfogoltja, Farkas Örs kapja meg.

Varga Judit február 10-én jelentette be, hogy lemond minden tisztségéről, és visszavonul a közélettől a kegyelmi botrány miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!