A rendőrség lezárta a nyomozást Szalai Ádám verekedési ügyében

2024. március 11. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást Szalai Ádám 2022. decemberi verekedési ügyében – írta a 24.hu. A lap információi szerint az egykori válogatott futballista beismerte a bűnösségét, és azt mondta, megijedt, félreértette a helyzetet, és túlreagálta a történteket.

Szalai Ádám 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal Budapest belvárosában. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, amikor megkért valakit, hogy készítsen róluk egy fotót. Nem tudták, hogy Szalai Ádám testvérét szólították le, aki visszautasította a kérésüket. A fiatal ezért trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!”, amiből aztán verekedés lett.

A sértett visszaemlékezése szerint: „Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének... És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott.”

Szalai Ádám a történtek után azt mondta, hogy az öccsével volt egy találkozón, amikor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni az öccsét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban cáfolta, hogy a földön fekvő férfiba belerúgott.

A korábbi futballistát előbb garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg. A rendőrség 2023. júniusban súlyosított a minősítésen, és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsították meg a magyar válogatott volt csapatkapitányát. A 24.hu szerint Szalai a beismerést követően most azt szeretné elérni a védőjével, hogy mediátor segítségével tudja rendezni a konfliktust az áldozatával, és az ügyészség vádemelés helyett közvetítői eljárásra utalja az ügyet.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást az ügyben, és előterjesztést tettek az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára. A döntés meghozatala folyamatban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!