A verekedésbe keveredett Szalai Ádám jogos védelemre hivatkozott

2023. február 21. – 21:05

Másolás

Vágólapra másolva

Részletes érdemi védekezést terjesztett elő Szalai Ádám labdarúgó, a magyar futballválogatott korábbi csapatkapitánya, akit garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsítanak, írja 24.hu. A focista jogos védelemre hivatkozott, és azt mondta, hogy csak az öccsét féltette. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a lappal közölte: a terhelt nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, érdemi vallomást tett, amelyben érdemi védekezést terjesztett elő, melynek ellenőrzése a nyomozás feladata.

Szalait azért hallgatták ki a budapesti rendőrök, mert december végén verekedésbe keveredett egy budapesti szórakozóhely előtt.

Egy, a barátaival arra sétáló 21 éves férfi arra kérte a labdarúgó öccsét, hogy készítsen róluk egy közös képet, aki azonban visszautasította ezt. A férfi meglehetősen agresszívan kérdezett vissza: „Miért nem, te faszfej?!”. Erre lépett oda hozzájuk a focista. A sértett visszaemlékezése szerint

Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének... És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott.

A focista ellenben úgy idézte fel a történteket, hogy látta, ahogy négy „nagyon részeg” fiatal veszi körbe az öccsét, ezért sietett oda. Az ordítozás alapján úgy értékelte, meg akarják verni a testvérét, ezért „egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert”.

A válogatottságról nemrég lemondó csatár (a Telex róla szóló portréját itt olvashatják) 2022 februárjában igazolt a Baselba, de az új vezetőedző, Alexander Frei júliusi érkezésével egyre jobban kiszorult a csapatból. A 2022/23-as szezonban alig öt meccsen játszott, előbb kispados lett, azóta pedig már a keretben sem szerepel, január eleje óta a bázeliek U21-es keretével készülhet együtt. Szalainak a jelenlegi idény végéig szól a szerződése a svájci csapattal, de jelenlegi helyzetét elnézve elképzelhető, hogy hamarabb távozik.

A cikk korábbi verziójában és címében egy 24.hu-s szemle alapján azt írtuk, Szalai Ádám beismerő vallomást tett. Ügyvédje jelzésére viszont pontosítottuk a cikket és a címet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!