Hajnal Miklós az ellenzéknek és a Kutyapártnak is üzent Kovácsék lemondása után

2024. március 11. – 14:17

Hajnal Miklós az ellenzéknek és a Kutyapártnak is üzent Kovácsék lemondása után
Döme Zsuzsanna (Suzi) és Kovács Gergely a Kétfarkú Kutya Párt társelnökei – Fotó: Kovács Gergely Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az együttműködés szükségességének felismerése és a Hegyvidék, tehát a XII. kerület ellenzéki polgármester-jelöltjével kapcsolatos megállapodás szándéka miatt kényszerülhetett lemondásra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője szerint, derül ki a politikus hétfőn, a Facebookon megosztott közleményéből.

Mint Hajnal fogalmaz, az Kutyapárt társelnökei tudják, hogy együttműködésre szükség van az önkormányzati választásokon, az ellenzéki szavazók képviseletéhez, és a városvezetéshez pedig kompromisszumok kellenek.

A momentumos politikus azzal folytatja, hogy sajnálja Kovácsékat, mert sok munkát fektettek az együttműködésbe, ő pedig az utóbbi egy hónapban többet beszélt az Kutyapárt társelnökével, mint a korábbi években. Hajnal úgy látja, Kovács Gergely nemcsak saját választási esélyei miatt törekedett az ellenzéki összefogásra, hanem azért is, mert felelősséget érez a kerületért és a választás végeredményéért. A politikus arra kéri a kerületi ellenzéket, hogy mielőbb állapodjanak meg az ellenzéki jelöltről, önkormányzati választási győzelmük esetén pedig átláthatósági alpolgármesteri poszttal ismerjék el Kovács Gergely eddigi munkáját.

A Kutyapárt társelnökeinek további sorsáról hétfő este rendez szavazást a párt taggyűlése, amelyben Kovács és Döme mandátuma mellett a hegyvidéki előválasztási indulásról is döntenek majd. A Telex ügyre rálátó forrásai szerint a két társelnököt várhatóan megerősítik, így ők posztjukon maradhatnak, amennyiben ők is úgy döntenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!