Áder János húgának lemondását követeli a DK

2024. március 3. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondatná Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát – Áder János volt köztársasági elnök húgát – a DK, ezt Gy. Németh Erzsébet jelentette be vasárnap egy online sajtótájékoztatón. A DK szerint Áder Annamáriának azért kell lemondani, mert ő vezette 2011-ben a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályát, amelynek már akkor jelezte két dolgozó, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója belenyúlt egy kisgyerek nadrágjába.

A gyermekotthont fenntartó, akkoriban Tarlós István vezette főváros nem kezdett semmit az üggyel – sőt, a férfit 2015-ben még ki is tüntették –, V. János emiatt még öt évig molesztálhatta a rábízott gyermekeket. Ezzel párhuzamosan Áder Annamáriát elő is léptették, így a kegyelmi ügyben kulcsszerepet betöltő Balog Zoltán minisztériumában lett államtitkár. Áder jelenleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

A DK többek között azt szeretné tudni, hogy lehet államtitkár úgy Áder, hogy annak idején engedték tovább dolgozni a bicskei gyermekotthonban V. Jánost, és az azonnali lemondását követelik jelenlegi pozíciójáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!