Újabb vizsgálat kezdődik Babicsek Bernát halálának ügyében

2024. március 2. – 15:20

Újabb vizsgálat kezdődik Babicsek Bernát halálának ügyében
Babicsek Bernát harmonikásként, a Paddy and the Rats koncertjén, 2014. július 2-án – Fotó: Nyikos Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Bár a rendőrség tavaly novemberben megszüntette a nyomozást Babicsek Bernát színész, zenész, harmonikaművész 2021-ben történt halálának ügyében, a család pótmagánvádas eljárást kezdeményezett, így a bíróság vizsgálja tovább az ügyet, írja a Blikk.

A Barátok közt, a Szeress most és a Jóban Rosszban sorozatok egykori szereplője, illetve a Paddy and the Rats zenekar harmonikása 2021. december 31-én halt meg solymári házában, füstmérgezésben. Mint később kiderült, előzőleg bekapcsolt a riasztó, ezért kiment egy biztonsági cég járőre, ám mindössze negyedórán át tartózkodott a házban.

A színész családjának ügyvédje, Borbély Zoltán az újabb eljárással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy végtelenül elkeserítő volt a család számára a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást megszüntető határozata. Az ügyvéd szerint láthatóan imamalomszerűen ugyanazokat a jogilag erősen megkérdőjelezhető frázisokat pufogtatták, mint korábban. Borbély szerint nincs jelentősége annak, hogy Babicsek milyen állapotban volt az előző napi előadása után az otthonában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!