Újra megszüntették a nyomozást Babicsek Bernát halála ügyében

2023. szeptember 29. – 06:13

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást Babicsek Bernát halálának ügyében, írja a Blikk. A tragédia után alapból nem volt nyomozás, csak a színész szüleinek feljelentése után kezdtek el vizsgálódni.

Babicsek Bernát egy szilveszteri fellépés után a földszinten lévő elektromos tűzhelyen hagymakarikákat sütött olajban, de közben elaludt. Az olaj kifröcsögött, ami füstöt és áramkimaradást okozott. A solymári ház riasztója ezért kapcsolt be és küldött jelzést a központba, így egy járőrnek ki kellett kimennie meggyőződni arról, mi volt a riasztás oka.

Babicsek Bernát a Szeress most! című sorozatban – Fotó: RTL
Babicsek Bernát a Szeress most! című sorozatban – Fotó: RTL

Borbély Zoltán, a család ügyvédje szerint ha a vagyonőr a szakmai szabályokat betartva intézkedett volna, Babicsek Bernát még ma is élhetne. Fel kellett volna ébresztenie őt, hogy kiderítse, miért csak az ő házában nincs áram, de tizenöt perc után elhagyta a helyszínt.

Az ügyvéd panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre. Indítványozza, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, és az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

A részletes szakvélemény május elejére készült el. Ez a szülők állítását támasztotta alá, vagyis azt, hogy meg lehetett volna menteni a solymári színész életét.

Babicsek Bernát 41 évesen füstmérgezésben vesztette életét 2021. december 31-én. Több sorozatban játszott, a Barátok közt, a Szeress most! és a Jóban Rosszban tette országosan ismertté. A Paddy and the Rats nevű ír punk rock kocsmazenét játszó, miskolci zenekarnak is tagja volt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!