Kivizsgálták Babicsek Bernát halálának körülményeit, emberi mulasztás is történhetett azon a napon

2023. május 3. – 07:46

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült a részletes szakvélemény Babicsek Bernát halálának ügyében. A Blikk szerint ez a szülők állítását támasztja alá, vagyis azt, hogy meg lehetett volna menteni a solymári színész életét.

Babicsek Bernát 41 évesen füstmérgezésben vesztette életét 2021. december 31-én. A család jogi képviselője, Borbély Zoltán a lapnak elmondta, hogy „a szakvélemény szerint több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott”. A kiérkező járőr nem tartotta be az előírásokat, például nem járta körbe a házat, és nem volt ott elég ideig, hogy felmérje, miért jelzett a készülék.

Babicsek Bernát a Szeress most! című sorozatban – Fotó: RTL
Babicsek Bernát a Szeress most! című sorozatban – Fotó: RTL

„Most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad majd tovább az ügy” – mondta Borbély Zoltán.

Babicsek Bernát több sorozatban játszott, a Barátok közt, a Szeress most! és a Jóban Rosszban tette országosan ismertté. A Paddy and the Rats nevű ír punk rock kocsmazenét játszó, miskolci zenekarnak is tagja volt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!