Kilenc és fél évet kapott a két biciklist halálra gázoló szlovák férfi

2024. március 2. – 23:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc és fél évre ítélték azt a szlovák férfit, aki 2021 októberében két kerékpárost gázolt halálra, és mindkét esetben elhajtott a helyszínről – derül ki a TV2 híradójából.

A 36 éves szlovák férfi úgy ült autóba, hogy előtte kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

A férfi bódult állapotban vezetett át Szlovákiából Magyarországra, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén egy, a kerékpársávon szabályosan kerékpározó 20 éves nőt gázolt el. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és a helyszínen életét vesztette.

A férfi segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, alig másfél órával később már Mosonmagyaróváron járt, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütött egy szintén szabályosan kerékpározó 49 éves férfit, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A kétgyerekes családapa két héttel később a kórházban halt meg.

A szlovák férfit még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök, 2022 márciusában emeltek vádat ellene. Mint később kiderült, pár nappal a balesetek okozása előtt szabadult a szlovák börtönből.

Első fokon még tavaly nyáron hirdetett ítéletet a bíróság, amit nemrég másodfokon helybenhagyott a törvényszék.

A börtönbüntetés kiszabása mellett tíz évre eltiltották a járművezetéstől is, és tíz évre kiutasították az országból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!