Már háromszor volt büntetve, legutóbb szeptember 29-én szabadult a jánossomorjai gázoló

2021. október 7. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a szlovák férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint hétfőn halálra gázolt egy 20 éves nőt Jánossomorján, közölte a bíróság.

A férfi az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapig lesz letartóztatva.

A bíróság szerint a gyanúsított esetében reális annak a veszélye, hogy ha szabadlábon hagynák, akkor a büntetőeljárás során a magyar hatóságok számára elérhetetlenné válna, mivel a gyanúsított szlovák állampolgár, sem lakóhelye, sem munkahelye nincsen Magyarországon. A szökéstől, elrejtőzéstől is tartani lehet, hiszen a férfi a gázolás után is elhagyta a helyszínt, nem állt meg segítséget nyújtani.

A bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye is, korábban külföldön háromszor volt már büntetve, legutóbb 2021. szeptember 29-én szabadult Szlovákiában. Jelenleg is van folyamatban a gyanúsítottal szemben más büntetőeljárás, és további gyanúsítás is várható ellene, amely miatt az sem zárható ki, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni.

A gyanú szerint a szlovák autós kétszer is gázolt Mercedes terepjárójával, először hétfőn hajnal 3 óra körül halálra gázolt egy kerékpárost Jánossomorján. Majd 5 óra körül Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist. Mint később kiderült, első áldozata a jánossomorjai kézilabdaklub kapusa, a 20 éves Budai Viktória volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a cserbenhagyót Mosonmagyaróváron fogták el az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után. Vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért további mintavétel érdekében előállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!