Vádat emeltek a másfél órán belül két biciklist halálra gázoló szlovák férfi ellen

2022. március 29. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség az ellen a 36 éves szlovák férfi ellen, aki 2021 októberében két kerékpárost gázolt halálra, és mindkét esetben elhajtott a helyszínről, közölte a vádhatóság.

A 36 éves szlovák férfi a cselekmény előtt pár nappal szabadult egy szlovák börtönből. 2021 októberében, a hajnali órákban úgy vezette a vállalkozása tulajdonában lévő autót, hogy előtte

kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

A férfi bódult állapotban vezette át Szlovákiából a járművét, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén haladt, mikor tompultsága miatt jobbra tartva rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt. A sértett az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Mint később kiderült, első áldozata a jánossomorjai kézilabdaklub kapusa, a 20 éves Budai Viktória volt.

Alig másfél órával később az elkövető már Mosonmagyaróváron járt autójával, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütött egy szintén szabályosan kerékpározó 49 éves férfit, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A sértett két héttel később, a kórházban hunyt el a baleset során szerzett sérülései miatt.

Az elkövetőt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök. A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben

12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!