Pszichológiai alkalmassági jön a gyermekotthonok vezetőinél, ahol a szexuális devianciákat is vizsgálni fogják

2024. február 29. – 22:09

Másolás

Vágólapra másolva

Pszichológiai alkalmassági vizsgálat jön a gyermekotthonok vezetőinél, ezt Rétvári Bence csütörtök este jelentette be a Facebookján. A Belügyminisztérium államtitkára azt írta, hogy „a gyermekvédelmi intézményvezetők és helyetteseik kinevezésének és foglalkoztatásának feltétele egy szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálat. Ennek keretében teljes körű vezetési, személyiségi kompetenciákat, valamint szexuális devianciákat, függőségeket is vizsgálnak minden gyermekotthon vezetőjénél és helyettesénél.”

Vizsgálni fogják „például az általános pszichés állapotot, az érzelmi-indulati kontrollt, a pszichés terhelhetőséget, a stresszel való megküzdési képességet, a felelősségtudatot, a kóros függőségeket (például játékszenvedélyt, alkoholfüggőséget, drogfüggőséget), az öngyilkosságra való hajlamot és szexuális devianciákat”.

Nemcsak az új vezetőket, hanem a korábbi intézményvezetőket és -helyetteseket is vizsgálni fogják. A hamarosan megjelenő kormányrendeletben az is szerepelni fog, hogy kétévente megismétlek ezeket a vizsgálatokat.

Rétvári a posztját a bicskei esettel zárta: „A Kormány a szerdai ülésén részjelentést hallgatott meg a bicskei gyermekotthon ügyéről. A gyermekeket molesztáló V. Jánost úgy nevezte ki a Fővárosi Önkormányzat a gyermekotthon igazgatójává, hogy tudhatták róla, hogy homoszexuális és szexuálisan aberrált.” A bicskei eset kapcsán a homoszexualitást és a pedofíliát, illetve a szexuális aberrációkat már Lázár János is egy mondatban említette egy csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A kormány azután fordult rá a gyermekvédelem kérdésére, hogy kiderült: Novák Katalin elnöki kegyelmet adott K. Endrének, aki egy gyermekotthon pedofil igazgatójának segített eltussolni az ügyét. A kegyelmi ügy miatt lemondott Novák Katalin, Varga Judit és részlegesen Balog Zoltán is. Azt továbbra sem tudjuk, hogy K. Endre miért is kaphatott kegyelmet, hiába kérdeztük erről egy videóban pár napja személyesen Orbán Viktort is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!