Közzétették Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát

2024. február 27. – 07:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogyan január végén, úgy egy hónappal később is 31 millió forint van a hivatalából távozó korábbi köztársasági elnök, Novák Katalin bankszámláján – írja a 24.hu a Sándor-palota oldalán közzétett záró vagyonnyilatkozat alapján. Novák Katalin felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres háznak, egy 90 négyzetméteres lakásnak és egy 50 négyzetméteres szegedi garázsnak.

Van a XI. kerületben egy 56 négyzetméteres lakása, Szegeden egy 67, egy 166, illetve 174 négyzetméteres lakása, illetve Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülője is.

Az Országgyűlés hétfőn elfogadta Novák Katalin lemondó nyilatkozatát, mind a 196, teremben tartózkodó képviselő megszavazta Novák lemondását, így hétfőtől már hivatalosan sem államfő Novák Katalin. A távozó köztársasági elnök február 10-én jelentette be, hogy lemond a köztársasági elnöki posztról, miután kiderült: tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének. Novák utódja a politikát kerülő jogász, Sulyok Tamás lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!