Alföldi: Rohadó morálban bármilyen szép céljaink vannak, azokat nem tudjuk végrehajtani

2024. február 25. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Morálisan oldaltól függetlenül elég zűrzavar van a társadalomban, „rohadó morálban bármilyen szép morális céljaink vannak, azokat nem fogjuk tudni végrehajtani” – mondta Alföldi Róbert az RTL-nek adott interjúban a kegyelmi ügy mentén felmerülő kérdésekről. Szerinte az a kérdés, hogy a gondolkodás fog-e tudni változni, nem jobboldali vagy baloldali gondolkodás, hanem hogy vannak alapügyek, ahol nem lehetnek kérdések.

Amikor az emberek belekeverik Brüsszelt és a gendert Novák Katalin kegyelmi döntésének magyarázatába, az azt mutatja, hogy teljes zűrzavar van az agyakban, nem véletlenül, mondta. Szerinte az van felépítve és nyomva, hogy ilyen zavar legyen.

Alföldi méltatta a tartalomgyártók által szervezett gyermekvédelmi tüntetést. Szerinte ez az ügy nem függhetne attól, hogy ki melyik pártra szavaz. „Ez egy olyan nemzeti minimum, amiben nem lehet kérdés”, de ennek mentén sem sikerül megszüntetni az oldalakat. Azzal viszont nem ért egyet, amikor Curtist vagy Tóth Gabit számonkérik, hogy miért nem volt ott a Hősök terén, mert ez mindenkinek a személyes döntése.

Szerinte Orbán Viktor okosan felismerte, hogy valami nagyot kell lépnie a kialakult helyzetben, mert máshogy nem lehetett megfordítani a kommunikációt. Alföldi szerint az igazán érdekes a Novák lemondása előtti egy hét kommunikációja volt, hogy az hogyan változott 180 fokot. Szerinte Nováknak rögtön le kellett volna mondania egy ilyen esetben.

A morális kérdések után azt mondta, ez csak akkor fog tudni változni, ha a hatalmi arányok megváltoznak. Szerinte egy minimális ellensúlyra szükség lenne, mert most nincs ilyen. Nem véletlenül állt ki több ellenzéki párt is a közvetlen államfőválasztás mellett, mondta.

Alföldi Róbert a Most jövök műsorunk vendégeként is azt mondta, hogy a kegyelmi ügy az ország morális állapotáról is szól, miközben nagyon fontos lenne, hogy jobboldali művészek, például Ákos vagy Szarvas József is kiálljanak, és elmondják, hogy ezt így nem lehet csinálni. Az ügy kezelése megmutatta, hogy a rendszer totális kézi vezérléssel működik, sok nyelven beszélő, értelmes emberek nem gondolkodnak, és nincsen szuverenitásuk. Az interjúból néhány erős idézetet ebben a cikkünkben szöveges formában is olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!