Itt az ideje, hogy eldöntsd, melyik oldalon állsz – üzeni Ungár Péternek a Párbeszéd friss társelnöke

2024. február 19. – 09:17

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap mutatták be a Párbeszéd-Zöldek új társelnökét, Barabás Richárdot, aki már vitára is hívta Ungár Pétert, az LMP társelnökét. Hétfő reggel Barabás azt írta a Facebook-bejegyzésében, hogy a világban jelenleg a zöldpolitika, a zöldpártok mutathatnak utat és reményt. Barabás szerint sokan azt hiszik, hogy „zöldnek lenni valami ezoterikus agymenés, hippi dolog, pedig a valóság nem is állhatna ettől távolabb! Zöldnek lenni azt jelenti, hogy figyelünk egymásra és a környezetünkre. A levegőnkre és a vizeinkre. Például azzal, hogy a legmesszemenőbb elutasítjuk a vízzabáló és környezetszennyező akkugyárakat!”

Ezután arról ír, hogy Budapesten 2019-ben zöld főpolgármestert választottak, emiatt zöldülnek a város terei, csökkennek a dugók, fejlődik a tömegközlekedés. Persze mindent lehet jobban csinálni, és szerinte „Gergő nem bánja a kritikát”. De Ungár Péternél nem érti, hogy „hogyan fordulhat meg egyáltalán a fejedben, hogy a környezetszennyező fideszes bűnbanda volt államtitkárát indítsd Budapesten?” – utalva arra, hogy Ungár felkereste Vitézy Dávidot, indulna-e főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen.

„És az hogy történhet meg, hogy Közép-Európa egyetlen zöld főpolgármesterét a fideszes propaganda módszereivel kezded támadni?”

– kérdezi Barabás. Felhozza azt is, hogy az LMP Hack Péter jogtudóst, a Hit Gyülekezetének lelkészét ajánlotta köztársaságielnök-jelöltnek, akinek az állításait hallva „még Rogán Tóni is elismerően nyalja meg a szája szélét. Péter, ebben nincs semmi zöld, és ezt te is pontosan tudod. Ez így csak a rothadó narancsra készülő fügefalevél susogása. Itt az ideje, hogy eldöntsd, melyik oldalon állsz.”

Emiatt vitára hívja Ungárt, hogy az LMP társelnöke nyilvánosan védje meg az álláspontját. Barabás szerint „az ország szomjazza a minőségi és kulturált politikai vitát, a te intellektusod pedig számomra garancia, hogy ez egy ilyen vita lesz.”

A Medián januári felmérése szerint az LMP támogatottsága 1, a Párbeszéd-Zöldek támogatottsága szintén 1 százalékon áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!