Rácz András: Sajnos tévedtem Novák Katalinnal kapcsolatban. Ezt a szintű romlottságot nem tudtam elképzelni

2024. február 14. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Néhány napja, amikor azt írtam, hogy a pedofil bűncselekményben bűnsegéd K. Endrének adott kegyelem miatt Novák Katalinnak le kellene mondania, tényleg azt hittem, hogy a kegyelem valamiféle adminisztratív hiba miatt történhetett” – kezdte bejegyzését Rácz András Oroszország-szakértő a Facebookon, amit a kegyelmi üggyel kapcsolatban tett közzé.

Azzal folytatta, hogy valójában azonban pontosan az történt, amit ő elképzelhetetlennek tartott. „Azóta ugyanis kiderült (ezért fontos a független sajtó), Novák Katalin is, Varga Judit miniszter is PONTOSAN TUDTÁK, hogy K. Endrét azért ítélték el, mert pedofil bűncselekménynek volt bűnsegédje. Teljesen szándékosan, a tények pontos ismeretében engedték szabadon tehát.”

Rácz ezután azt írta, hogy

„ezt a szintű, szervilis romlottságot tényleg nem tudtam elképzelni. Mea maxima culpa, de tényleg nem. Tudom, hogy korruptak, tudom, hogy a vezetők egy része a kelleténél jóval szorosabb kapcsolatot tart fenn az oroszokkal, tudok róluk egy csomó mindent (nem, nem fogom elmondani, legalábbis nem itt és nem most), de eddig azt hittem, hogy a pedofíliával kapcsolatos ügyek azért mégiscsak túl vannak azon a bizonyos morális határon. Tévedtem” – írta.

Megjegyezte, hogy azt külön nem érti, miért kellett a foglalkozástól való eltiltás hatálya alól is mentesíteni K. Endrét. „Azt gondolom, hogy mindenkinek, akinek ehhez az ügyhöz köze volt, távoznia kell. Balog Zoltánnak is. Mindenhonnan és végleg.
Sajnálom a tévedésemet Novák kapcsán. És elsősorban nem magam miatt... hanem amiatt, amit ez az egész ügy az áldozatoknak üzent.”

Novák Katalin szombaton délután jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!