Szerda este a Karmelita előtt tüntet a Momentum

2024. február 12. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tüntetést szervez a Momentum február 14-én, szerdán 18 órára a Karmelita elé – írta a párt hétfő délutáni közleménye, amiben azt is bejelentették, hogy nem vesznek részt az új köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában.

„Az állampártnak háromból kettő köztársasági elnöke megbukott, mi pedig nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy újabb aláírógépet ültessenek a Sándor-palotába” – írták. Emiatt a Momentum elnöksége úgy határozott, hogy a frakciójuk nem vesz részt a köztársasági elnök jelölésének parlamenti folyamatában.

A Momentum továbbra is a közvetlen államfőválasztást követeli. Ahogy fogalmaztak: „A szabadságszerető embereknek meg kell adnunk azt a lehetőséget, hogy közvetlenül válasszanak köztársasági elnököt.” A párt szerint a „következő aláírógép személyénél” fontosabb, hogy válaszokat kapjunk Orbán Viktortól, a valódi felelőstől arra, hogy mit tud és mit hallgat el a bicskei pedofilbotrányról.

A szerdai tüntetéshez egy Facebook-eseményt is létrehoztak. Ebben azt írták: „Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak a kezdet. A pedofilsegítő kegyelmi ügye és az azóta kiszivárgó, vagy épp a Varga Judit exférjétől elhangzó információk a rendszer morális bukásának bizonyítékai. A végső felelős Orbán Viktor, aki a rendszer teljhatalmú ura és Rogán Antal, a rendszer maffiamódszerekkel élő propagandaminisztere.”

A Momentum korábban azt kommunikálta, hogy a márciusi államfőválasztáson szeretnének alternatívát állítani a fideszes jelölttel szemben. „Biztosak vagyunk abban, hogy az állampárt és annak vezetése továbbra is a plagizáló–pedofilvédő–aláírógép vonalon mozogva jelöl új köztársasági elnököt, a Momentum viszont mindent meg fog tenni, hogy a bátornak semmiképp sem nevezhető 135 ember találkozzon valódi alternatívával, olyan emberrel, aki morálisan és minden tekintetben alkalmas arra, hogy valódi köztársasági elnök legyen” – válaszolták lapunk megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!