Novák Katalin alezredes férje a honvédségnél marad

2024. február 12. – 14:13

Novák Katalin alezredes férje a honvédségnél marad
Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje.

Másolás

Vágólapra másolva

Veres István Attila tartalékos alezredes, önkéntes műveleti tartalékos katonaként jelenleg is jogviszonyban áll a Magyar Honvédséggel – közölte a Honvédelmi Minisztérium az rtl.hu megkeresésére.

Novák tavaly februárban adta közzé boldogan a hírt, hogy a férje – az ország első first gentlemanje – a kiképzést követően a szakasztársaival együtt letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Mint később kiderült, Novák férje a mindössze öthetes kiképzés után nyomban alezredesi rangot kapott.

Az államfő hétfőn hivatalosan is benyújtotta a lemondását. Novák Katalinnak csak akkor szűnik meg a megbízatása, ha a parlament azt elfogadja. Ez azt jelenti, hogy a parlamenti szavazásig formailag még Novák marad a köztársasági elnök. Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka a tervek szerint február 26-án kezdődik. Azt még nem tudni, hogy a mai bejelentés után összehívnak-e egy korábbi időpontra rendkívüli ülést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!