A CÖF Novák és Varga lemondásáról: Történelmi tanúságtételük a magyarok számára örökre megszívlelendő

2024. február 12. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint Novák Katalin és Varga Judit visszalépésével a következmények nélküli országimázs megszűnt. „Erkölcsi talapzatot szilárdítottunk meg, olyat, amelyre érdemes építkezni és példaértékű” – írja a CÖF közleményében.

A CÖF egy Fidesz-közeli civil szervezet, többek között ők szervezik a Békemenetet is. Szerintük a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondása visszaigazolta, hogy a kormány képes józanul reagálni váratlan helyzetekben is. Egységes erőt mutattak és nem felejtették el az igazi bajtársiasság lényegét.

Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter azután jelentette be visszalépését, hogy az elnöki kegyelem körül kialakult botrányra reagálva Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást kezdeményezett, amelynek értelmében nem kaphat elnöki kegyelmet, aki kiskorú ellen követ el bűncselekményt.

„Mondják, hibázni emberi dolog. Ezt ők is tudják, de felismerték, hogy most olyan erkölcsi példát mutathatnak, hogy Istentől, hazától és családjainktól is számíthatnak megbocsájtó kegyelemre.

Történelmi tanúságtételük a magyarok számára örökre megszívlelendő, erkölcsi és lélektani erő, amely bármely utcai demonstrációnál előbbre mutat”

– írja a CÖF közleményében.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tevékenysége fontos a nemzet számára, és sok terhet vesz le a kormányzat válláról – mondta januárban Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A 24.hu korábbi cikke szerint a 2010-es évek kezdete óta több mint kétmilliárd forint beazonosíthatatlan hátterű pénz érkezett a CÖF-höz, döntő részben magánszemélyektől. Busás támogatást kapnak minden évben az állami cégektől, és az elmúlt bő tíz évben közel 250 millió érkezett a szervezethez a Fidesz pártalapítványától.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!