A CÖF sok terhet vesz le a kormányzat válláról – a Békemenet szervezőinek hálálkodott az államtitkár

2024. január 19. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tevékenysége fontos a nemzet számára, és sok terhet vesz le a kormányzat válláról – mondta az MTI tudósítása szerint Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen a CÖF-CÖKA átadta a Szellemi Honvédő Díjakat.

Szalay-Bobrovniczky arról beszélt: a kormány meg van győződve arról, hogy a civil szervezetek komoly építő kövei a nemzetnek, és a velük történő együttműködés nemzeti ügy. Ezért a kormányzat 2018-hoz képest mára megnégyszerezte a valódi civil szervezetek támogatását. Szerinte a CÖF-CÖKA az elmúlt másfél évtizedben kiemelkedő tevékenységet végzett annak érdekében, hogy Magyarországon polgári, nemzeti kormányzás jöjjön létre 2010-ben, majd ez folyamatosan fenn is maradjon.

Kiemelte a Békemeneteket is, amelyek megszervezésével támogatja Magyarország kormányát.

A 24.hu korábbi cikke szerint a 2010-es évek kezdete óta több mint kétmilliárd forint beazonosíthatatlan hátterű pénz érkezett a CÖF-höz, döntő részben magánszemélyektől. Busás támogatást kapnak minden évben az állami cégektől, és az elmúlt bő tíz évben közel 250 millió érkezett a szervezethez a Fidesz pártalapítványától.

A 2023. évi Szellemi Honvédő Díjakat Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter, valamint Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora kapta, aki két éve a huxitról értekezett a Magyar Nemzetben. Díjat kapott továbbá Konrad Sutarski Magyarországon élő lengyel író, költő, történész és az az olasz Unione Generale del Lavoro (UGL) olasz keresztény-nemzeti szakszervezet, amelynek képviselője az EUCET tavaly novemberi budapesti kongresszusán vette át az elismerést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!