Novák Katalin a fővédnöke a vasárnap induló Házasság hete nevű rendezvénynek

2024. február 11. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap indul a Házasság hete nevű rendezvénysorozat, amelynek központi programjainak egyik fővédnöke nem más, mint Novák Katalin, aki előző nap mondott le a köztársasági elnöki posztról a K. Endre kegyelme nyomán kirobbant botrány hatására. Az egyhetes rendezvénysorozat másik fővédnöke a távozó államfő férje. Ezt a rendezvényről korábban kiadott, MTI-ben is megjelenő közleményről lehet tudni.

Ugyanakkor a rendezvény honlapján található programnaptárban nem látszik, hogy Novák melyik eseményen vesz majd részt, vagy egyáltalán részt vesz-e bármelyiken. Igaz, a honlapon az sincs feltüntetve, hogy ő a Házasság hetének fővédnöke. Megkérdeztük a szervezőket, hogy lemondása ellenére továbbra is Novák Katalin a rendezvény fővédnöke, vagy történt-e ebben változás. A szervezőbizottság délután az alábbi választ küldte a Telexnek:

„A Házasság hete alulról szerveződő civil magánkezdeményezés, amely 17 év alatt mozgalommá nőtte ki magát. A Házasság Hete Szervezőbizottsága az általa szervezett központi programok fővédnökségére 12 év óta a köztársasági elnök úr feleségét, majd az elmúlt két évben a köztársasági elnök asszonyt kérte fel, akik felkérésünket minden évben elfogadták.

A tegnapi bejelentéssel kapcsolatban még nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy ez mit jelent számunkra.”

A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, K. Endrének adott kegyelemből azért lett ekkora ügy, mert Novák döntése szembement mindazzal, amit a Fidesz a gyerekek és a családok védelméről és a pedofilok elleni harcról mondott az elmúlt években. Ráadásul Novák volt a Fidesz családpolitikájának az arca, ezzel vált igazán ismertté. Ezért is ironikus, hogy pont a lemondásának másnapján után indul a család és a házasság fontosságát hirdető rendezvény.

A rendezvénysorozat honlapja szerint a kezdeményezés több mint húsz éve indult Angliában, ma már több mint 21 országban ünneplik. Magyarországon 2008 óta rendezik meg az eseményt a keresztény egyházak és civil szervezetek együttműködésében.

Az idei rendezvénysorozat mottója: Állandó megújulásban. A programokon azt járják körül, hogyan tudnak a párok a „mai, rendkívül változó környezetben egymásra figyelve, közösen fejlődni, házasságukban megújulni, új közös célokat találni, az új élethelyzetekhez egymással együttműködve alkalmazkodni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!