Airsoft fegyvereket és rugós kést is lefoglalt a rendőrség a kitörés napi eseményeken

2024. február 11. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség összesen négy férfit állított elő szombaton a budapesti kitörés napi eseményekkel összefüggésben – közölte a Police.hu.

Két férfit lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő, tőlük fegyvernek látszó eszközöket, feltehetően airsoft fegyvereket foglaltak le, amiket szakértő vizsgál. Egy embernél rugós kést találtak, ellene közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt indult szabálysértési eljárás, az egyik gyűlés részvevőjével szemben pedig az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség miatt indult büntetőeljárás, mert a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó levenni a maszkját.

A kitörés napjával összefüggésben 2024. február 10-ére a Budapesti Rendőr-főkapitányság három bejelentett gyűlést tudomásul vett, kettőt megtiltott, Budapest rendőrfőkapitánya pedig a főváros teljes területére fokozott ellenőrzést rendelt el február 8-án 0 órától február 12-én 8 óráig.

A fokozott ellenőrzésben részt vevő rendőrök 2024. február 10-én 173 embert igazoltattak. A gyűlésekkel összefüggésben erőszakos bűncselekmény nem történt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!