Kinyitott a soroksári Oázis, aminek nagy része leégett pár napja

2024. február 10. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Ez elmúlt napokban rengeteg együttérző üzenetet, hozzászólást kaptunk, sokan a segítségüket is felajánlották. Nagyon szépen köszönjük, ez sok erőt adott, hogy a kertészetet ilyen gyorsan rendbe szedjük, és ugyan csak csökkentett, kültéri üzemmódban, de már ma megnyissuk” – közölte a Facebookon szombaton délelőtt az Oázis Kertészet, melynek soroksári egységében hatalmas tűz pusztított február hatodikán éjszaka. Azt írták, minden felajánlást és kedves szót nagyon köszönnek, a vásárlók a legtöbbet azzal tudnak segíteni, ha elmennek hozzájuk.

Az Oázis Kertészet soroksári egysége február hatodikán éjszaka gyulladt ki, egyelőre a tűz keletkezésének oka ismeretlen. A lángokról az éjszakás biztonsági őr értesítette a tűzoltókat, akik huszonegy tűzoltóautóval vonultak ki mintegy hetvenen, és három órán át oltották a teljes terjedelmében lángoló ötezer négyzetméteres területű csarnokot.

A tűztől megmenekült a kertészet faiskolája, amit csökkentett árukészlettel nyitottak meg. A történtek miatt egyetlen ott dolgozó állása sem került veszélybe, és az Oázis tájékoztatása szerint a jövőben is képzelik el a foglalkoztatásukat – várhatóan egy újjáépített csarnokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!