Megmenekült a tűztől a soroksári Oázis Kertészet faiskolája

2024. február 7. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

Megfékezték a tüzet éjjel a tűzoltók Budapest XXIII. kerületében, az Oázis Kertészetben, ahol teljes terjedelmében égett a mintegy tízezer négyzetméteres, csarnokszerű épület. Az Oázis Kertészet Facebook-oldalán hajnalban még azt írták, hogy a katasztrófavédelem munkatársai egész éjszaka folytatják a munkát, a helyszín biztonságossá tételét. A tűzben, írták, az épületek többsége jelentős mértékben megrongálódott vagy megsemmisült, személyi sérülés nem történt. A tűz okának feltárása folyamatban van.

„A Soroksári Oázis a következő napokban zárva tart. Kollégáinkkal a lehető leghamarabb megkezdjük a munkát, hogy a kertészet sértetlen, faiskola része biztonságosan látogatható legyen, és az áruház kültéri árusítással akár napokon belül megnyithasson” – közölte a kertészet azzal, hogy többi áruházuk addig is nyitva tart.

Olvasónk a tűz keletkezése után azt írta: már korábban látszott, hogy valamilyen égéstermék száll a levegőben, aztán öt-hat robbanásszerű hangot is lehetett hallani.

Riportereink még éjjel a környéken jártak. Helyszíni információik szerint az Oázis épületén belül gyulladt ki valami, a tűzoltók szerint gyorsan égő anyagok voltak csak bent, így gyorsan alábbhagyott a tűz, az épület viszont teljesen leégett, minden fala kidőlt, mondta egy tűzoltó a Telexnek. A helyiek szerint a kerület polgármestere is a helyszínre ment.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!