Hatalmas lángokkal, több ezer négyzetméteren égett egy kertészet Budapesten

2024. február 6. – 22:48

Hatalmas lángokkal, több ezer négyzetméteren égett egy kertészet Budapesten
Fotó: Olvasónk

Másolás

Vágólapra másolva


Tűz ütött ki kedden este egy kertészetben, Budapest XXIII. kerületében, a Meddőhányó utcában. Teljes terjedelmében égett egy mintegy tízezer négyzetméteres, csarnokszerű épület, közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Az éjjel fél 12-kor kiadott újabb tájékoztatás szerint a tűz ekkor már nem terjedt tovább, sikerült megfékezni a lángokat. A fővárosi hivatásos és a dél-pesti önkéntes tűzoltók nagy erőkkel, összesen tizenhárom vízsugárral oltották a tüzet.

A Meddőhányó utcában az Oázis Kertészetnek van egy telephelye. Olvasónk azt írja, már korábban látszott, hogy valamilyen égéstermék száll a levegőben, aztán öt-hat robbanásszerű hangot is lehetett hallani.

A Telex helyszínen tartózkodó riporterei szerint egy órával a tűz oltásának megkezdése után a kertészeten belül maradt a tűz, így a rendőrök szerint sem a szomszédos épületeket, sem a szennyvíztelepet nem veszélyeztették már a lángok.

Az Oázis épületén belül gyulladt ki valami, a tűzoltók szerint gyorsan égő anyagok voltak csak bent, így gyorsan alábbhagyott a tűz, az épület viszont teljesen leégett, minden fala kidőlt, mondta egy tűzoltó a Telexnek. Egy olvasónk ezt a videót küldte, amin látszik az égő csarnok.

A helyiek szerint a kerület polgármestere is a helyszínre ment. „Közel tízezer négyzetméternyi terület égett, így nem lehet megmondani egyelőre, mi okozta a tüzet, az az utólagos vizsgálatokból fog kiderülni” – mondták a tűzoltók.
Az Oázis környékén az utcák járhatók, csak a létesítményt zárták le.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza/Telex Fotó: Hevesi-Szabó Lujza/Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza/Telex

A helyszínen néhány bámészkodóval lehetett találkozni. Ők is azt mondták, hogy robbanásszerű hangot lehetett hallani a tűz kitörése előtt. A környéken kedden éjszaka is még messziről látszódtak a lángok, erős füstszag érződött az utcákon.

A tűzeset helyszíne a katasztrófavédelem térképén – Forrás: BM OKF
A tűzeset helyszíne a katasztrófavédelem térképén – Forrás: BM OKF
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!