Megbecsülni sem tudják még az Oázisnál, mekkora kár érte őket, de lehet, hogy már szombaton kinyitnak

2024. február 7. – 12:47

Megbecsülni sem tudják még az Oázisnál, mekkora kár érte őket, de lehet, hogy már szombaton kinyitnak
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Este tíz körül az éjszakás biztonsági őr értesítette a tűzoltókat arról, hogy lángra kapott az Oázis Kertészet XXIII. kerületi, Meddőhányó utcai csarnoka, de azt sem ő, sem egyelőre más nem tudja, mi és hogyan gyulladhatott meg a könnyűszerkezetes épületben. Szándékosság mindenesetre nem merült fel, jelenleg a tűzvizsgálati eljárás zajlik. Olvasónk a tűz keletkezése után azt írta: már korábban látszott, hogy valamilyen égéstermék száll a levegőben, aztán öt-hat robbanásszerű hangot is lehetett hallani.

A helyszínre huszonegy tűzoltóautóval vonult ki kb. hetven tűzoltó, akik három órán át oltották a teljes terjedelmében lángoló ötezer négyzetméteres területű csarnokot, miután légzőkészülékben előbb megakadályozták a tűz terjedését. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette.

Boross Gábor, az Oázis Kertészeti Kft. marketing menedzsere kérdésünkre azt mondta, volt biztosítása a vállalatnak, de jelenleg megbecsülni sem tudják, mekkora lehet a kár. Enenk ellenére már most is azon dolgoznak, hogy a megmaradt területet a vásárlók számára biztonságosság alakíthassák, és mielőbb kinyithassanak egy csökkentett árukészlettel, ugyanis a faiskolai terület épségben maradt.

A Meddőhányó utcai Oázis Kertészetben kb. 25-en dolgoznak, a történtek után senkinek sem került veszélybe az állása. A hosszabb távú tervekről egyelőre csak keveset sikerült megtudnunk, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy a jövőben is ezen a telephelyen maradnának, és valószínűleg építenek majd egy új áruházat, ami a reményeik szerint jobb lesz, mint a most leégett 25 éves.

A legfontosabb, hagsúlyozta a marketing menedzser, hogy személyi sérülés nem történt. Az Oázis Kertészet Facebook-oldalán többen írtak aggódó hozzászólást egy ott élő macska miatt, ám mint azt megtudtuk, Kázmér már évekkel ezelőtt természetes halált halt. „Állandó új macskánk nem volt, teknősök sem voltak, az aranyhalak pedig jól vannak a tóban” – mondta még Boross.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!