Szijjártó Péter visszavonta a Csíki Sör tulajdonosának diplomata-útlevelét

2024. február 5. – 20:16

Másolás

Vágólapra másolva

Váratlan módját választotta a válaszadásnak Szijjártó Péter, aki azzal reagált a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére arról, hogy miért van a Csíki Sör tulajdonosának, Lénárd Andrásnak diplomata-útlevele, hogy visszavonta azt.

Vadai azután nyújtott be kérdést a külügyminiszterhez, hogy a Magyar Hang január közepén megírta, Lénárd január 7-én a magyar állampolgárságára és diplomata-útlevelére is hivatkozott, amikor fellebbezést nyújtott be Romániában a 250 ezer forintnak megfelelő büntetése miatt, miután a Bentley-jével százas táblánál 162 km/h-val repesztett az autópályán.

A lap kiemelte: mivel Lénárd román állampolgársággal is rendelkezik, nem hivatkozhat arra Romániában, hogy külföldi. Magyar szempontból ennél is érdekesebb kérdés volt, hogy egyáltalán miért van Lénárdnak diplomata-útlevele – arra a kérdésünkre, hogy van-e, és valóban erre hivatkozott-e, nem kaptunk választ a cégtől –, és Vadai is erre kérdezett rá Szijjártónál.

A miniszter nevében most Magyar Levente államtitkár válaszolt a DK-s képviselőnek, aki azt nem árulta el, hogy miért volt diplomata-útlevele Lénárd Andrásnak, azt viszont igen, hogy Szijjártó visszavonta azt, így annak használatára a továbbiakban már nem jogosult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!