A Nemzeti Színház sérült színésze: Még nem beszéltünk Vidnyánszky Attilával a balesetről

2024. február 5. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

„Valószínű, hogy most egy huzamosabb ideig nem fogok tudni visszatérni olyan formán, hogy úgy tudjam ellátni a munkát, ahogy azt szeretném. Akár abban a tekintetben, hogy ne csorbuljon a színházi játék, akár abban, hogy erre tudjak koncentrálni. Mert jelen pillanatban nem igazán tudok másra koncentrálni, mint hogy a sérült kezemmel, lábammal foglalkozzam, annyira lefoglal, annyira vigyázni kell rá” – válaszolta az Indexnek Horváth Lajos Ottó, aki először szólalt meg azóta, hogy három hónapja ő és Szász Júlia közel három métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadása közben.

A színész a kezén és a lábán sérült meg. A baleset óta komplex kezelésekre jár, de így is sok idő, minimum fél év lesz, míg teljesen felépül. „A civil életemben most igazából ez a fő tevékenység, hogy erre figyelek, ez folyamatos elfoglaltságot jelent a nap nagy részében.”

Horváth Lajos Ottót arról is kérdezték, beszéltek-e már a Nemzeti Színház vezérigazgatójával, Vidnyánszky Attilával a történtekről. „Nem beszélgettünk. Őt most nagyon leköti a színház, engem pedig nagyon leköt a gyógyulás, aztán amikor lesz erre idő meg alkalom, akkor majd beszélgetünk.” Ezzel szemben Szász Júliával tartják a kapcsolatot, a színész szerint már ő is jobban van.

A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, a rendőrség nyomozást rendelt el, Vidnyánszky Attila pedig beadta a felmondását. Ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el a vizsgálat lezárulta előtt.

Az ügy vizsgálata azóta is tart, hiába érdeklődnek a társulati tagok vagy a két megsérült színész, nem kapnak semmilyen információt. A Blikk információja szerint ameddig nem zárul le a nyomozás, a kártérítésüket sem utalják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!