Reagált a minisztérium Vidnyánszky lemondására, egyelőre marad, ahol van

2023. november 13. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a mai napon benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek. A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel – számolt be az Infostart.hu a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményéről.

Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel, és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást – írták még.

Csák János a Facebook-oldalán annyit írt, hogy tájékozódott a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján a két, balesetet szenvedett színművész állapotáról. „Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul. A Minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban” – írta Csák, és mielőbbi jobbulást kívánt a színészeknek.

A Nemzeti Színház hétfőn délelőtt jelentette be, hogy Vidnyánszky Attila lemondott a színház vezérigazgatói posztjáról a múlt pénteki, színházban történt, végtagtöréssel járó baleset hatására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!