Megint Sopronbánfalván lesz kihelyezett kormányülés

2024. február 3. – 15:42

Megint Sopronbánfalván lesz kihelyezett kormányülés
Orbán Viktor miniszterelnök a sopronbánfalvi kolostorban 2023. július 13-án – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor rendkívüli kihelyezett kormányülést hívott össze vasárnapra Sopronbánfalvára – írja kormányzati forrásokra hivatkozva az Index. A lap információi szerint az ülés vasárnaptól keddig tart majd, de azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik.

Nem ez az első, hogy a kormány Sopronbánfalván ül össze; tavaly februárban és júliusban a helyi karmelita korostorban – ami jelenleg szállodaként üzemel – tartottak kihelyezett találkozót.

Téma lehet majd a csütörtöki EU-csúcs, amin a kormányfők – köztük Orbán Viktor – egyhangúlag megszavazták az 50 milliárd eurós támogatást Ukrajnának, a svéd NATO-csatlakozás, az, hogy a jegybank 75 bázispontos kamatcsökkentés mellett döntött vagy az önkormányzati és EP-választások.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdéseire annyit válaszolt, hogy nincs semmilyen bejelentenivalójuk ezzel kapcsolatban, de ha

„lesz a miniszterelnöknek sajtónyilvános belföldi vagy külföldi programja, arról kellő időben tájékoztatást fogunk adni”

– írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!