Elindult Pest vármegyében is az új ügyeleti rendszer, civilek aláírásgyűjtéssel tiltakoznak

2024. február 2. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

Február 1-jétől Pest és Fejér vármegyében is elindult az új alapellátási ügyelet. Pest vármegyében több települést hátrányosan érint az átalakítás.A Népszava cikke szerint például Tahitótfalu és a környező települések – Visegrád, Kisoroszi, Dunabogdány, Szigetmonostor, Pócsmegyer, Surány, Leányfalu – aláírásokat gyűjtenek, hogy a Dunakanyarban megmaradjon a tahi orvosi ügyelet.

A több ezer aláírás egy részét január 26-án átadták a körzet országgyűlési képviselőjének. Az aláírásgyűjtést február végéig folytatják. A helyiek többek között azt nehezményezik, hogy sokat kell utazniuk a gyermekügyeleti ellátásért. A Duna jobb partján élőknek a gyermekügyeleti ellátásért a túlpartra, Vácra kell eljutniuk.

Az Országos Mentőszolgálat szerint az új ügyeleti rendszer a gyermekek ellátása szempontjából is előrelépést jelent: míg eddig csak néhány helyen és időszakosan állt rendelkezésre ügyeleti ellátás, február 1-jétől a vármegye 18+3 pontján. A 18 telephelyen vegyesen fogadják a felnőtteket és a gyerekeket.

Az új ügyelet bevezetéséről, a lehetséges problémákról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!