Februártól újabb két megye csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

2024. január 17. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Február 1-től Pest és Fejér megye is is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez – írja a Duol.hu OMSZ szóvivője, Győrfi Pál bejelentése alapján.

Fejér és Pest megye csatlakozásával teljessé válik az új ügyeleti rendszer országos hálózata. Győrfi Pál arról beszélt, hogy az új, egységes, államilag fenntartott alapellátási ügyelet célja, hogy kiszámíthatóbb, közvetlenül hozzáférhető és minőségileg is megfelelő ellátást kapjanak a betegek. „Jelenleg 17 vármegyét kapcsoltak be fokozatosan a rendszerbe, ez idő alatt már 300 ezer beteggel találkoztak kollégáik az ügyeleti ellátás során” – mondta.

Az új ügyeleti rend az ország többi megyéjében fokozatosan lépett életbe tavaly, ez a 2022 decemberében elfogadott, egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően zajlott. Tavaly február elsejétől elsőként Hajdú-Bihar megyében élesedett az új rendszer. A változtatások lényege, hogy az eddiginél jóval kevesebb ügyeleti pont lett, de ezek mind az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetése alá kerültek.

Az új ügyelet bevezetéséről, a lehetséges problémákról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!